12 Mayıs 2013 Pazar

Uzaktan kumandalı araba en ucuz

Genel olarak uzaktan kumandalı arabalar 2 temel şekilde sunulurlar; Bunlardan birincisi "Oyuncak" kategorisinde kumandalı araba veya arazi araçlarıdır. Bu tür arabaları intermerkez.com gibi oyuncak marketlerde bulmanız mümkündür. Oyuncak tipi kumandalı arabalar yaygın şekliyle "uzaktan kumandalı" diye lanse edilirler.



Artık çek çekli, peşinden koşmalı arabaların devri bitmiş bulunmaktadır. Teknolojinin çok ileri bir boyuta taşınması ile birlikte günümüzde en popüler oyuncaklar olarak kumandalı arabalar yer almaktadır. Yakın bir zamana kadar kablolu olarak kumanda edilebilen bu oyuncak arabalar günümüzde radyo frekansı ile çalışan uzaktan kumandalar ile kontrol edilebilmektedir. Kumandalı arabaların bu kadar ilgi görmesinin önemli sebebi ise bir aktivite içeriyor olması ve çocukların beraberce paylaşabilecekleri bir oyun ortamı yaratması.

Genel olarak uzaktan kumanda elektronik cihazların, yaygın şekliyle televizyonların, yakın mesafelerde uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan parçasıdır. Uzaktan kumandanın tarihçesine bakacak olursak, wikipedia'ya göre, ilk örnek uzaktan kumandalı araba olarak, 1898 yılında Nikola Tesla tarafından “Hareket Eden Araç Veya Araçların Mekanizmalarının Kontrolü İçin Cihaz Tekniği” ismi ile geliştirildi.

Bütün uzaktan kumandalı araç çeşitlerini intermerkez.com sitesinde bulabilirsiniz. Bunun haricinde kumandalı arabalar weblogunda ve kumandalı araba facebook sayfasında bu konu ile ilgili paylaşımlara yer verilmektedir.

Yararlı kaynaklar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_kumanda
uzaktan kumandalı araba
kumandalı araba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder