12 Mayıs 2013 Pazar

2013 Bebek arabaları satın alma rehberi

Bebek arabası satın alırken en fazla bunlara dikkat etmeniz gerekir; Bebek arabası ağırlığı önemli husustur. Kullanışlı olması açısından sağlamlık ve hafifilik en önemli özelliklerden biri olmaktadır. Materyal özelliği de dikkate alınmalıdır, anneler tarafından kolay taşınabilmelidir. Bunun yanısıra Tek elle kullanabilme özelliği, Tekerliklerin kolay hareket etmesi, kolay açılıp kapanabilmesi, katlanır halde az yer işgal etmesi ve uygun fiyatlı olmasıdır.

En çok özen göstermeniz gereken kurallardan birisi de; Bebek arabası pozisyon olarak ayarlanabilmelidir. Bu saydığımız özellikleri bulunduran bebek arabasına sahip olursanız hem siz hem bebeğiniz seyahatlerinizde azami rahatlığa kavuşacaksınız.

bebek arabalari ve pusetler

Bebek arabası seçerken çeşitli unsurlara dikkat etmenizi öneririz. Tüm arabalarda varsayılan bulunan özelliklerin yanı sıra model ve markaya göre değişen özellikler de önemli olmaktadır. Bunun dışında yaşam koşulları ve farklı sosyal kültürel faktörler de bebek arabası seçmenizdeki önemli kriterler olmaktadırlar.

Her arabada starndart olarak bulunan özellikler bunlardır: 5 noktalı emniyet kemeri, 360 derece dönebilen ön tekerlekler, arka tekerlekler için fren sistemi, tente ve ayak kayma bölümü.

Bunların haricinde model ile markaya göre değişen özellikler ise; pozisyonu ayarlanabilen sırt dayanağı, tekerlik sayısı, dört tekerin de üç yüz altmış derece dönebilmesi, fren sistemi ön tekelik için, tekerleklerin büyüklüğü, itme sapı şekli, arabanın katlanma şekli, kumaş ve diğer aksesuarları.

Bütün bu saydıklarımızın haricinde "Satın aldığım bebek arabası gereksinimlerimi tam olarak karşılayabilecek mi?" {sorusuna yanıt almak için-sorusunun cevabını bulmak için} aşağıdaki soruları kendinize sormalısınız:

- Bebek arabasını nereye koyacağım?
- Evim apartman dairesi mi, müstakil mi?
- Kaçıncı katta oturuyorum?
- Bebek arabasını üst katlara asansörle mi yoksa tek başıma mı çıkaracağım?
- Otomobilimin bagajı yeterince büyük mü?
- Toplu taşıma araçlarını sık kullanıyor muyum? cevap evet ise en kolay şekilde nasıl binebilirim?
- Bebek arabasının yanında taşıma koltuğu ve araba koltuğu kullanacak mıyım?
- Evim şehir merkezinde mi? Sokkalar rahatlıkla gezebileceğim konforda mı?
- Bel ve sırt ağrım bulunuyor mu? Bebek arabamı kolayca yalnız başıma kaldırabilir miyim?

Tüm bu soruları kendinize sorduktan sonra bebeğinize alacağınız arabaya karar vermiş olacaksınız.

Bebek arabası almak için intermerkez.com sitesini tercih etmenizi öneririz. Detayları bebek arabaları blogunda bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder