14 Mayıs 2013 Salı

Bebek bezi markaları ve fiyatları

Genç anneler bebek bezi satın alırken dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda kafa yorarlar.

Herşeyden önce bebeğiniz için sıradan bir bez kullanmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Bu konuda bebek bez almanın püf noktalarına yer vereceğiz.

Bebek bezi markaları ve fiyatları



Satılan çeşitli bez çeşidinin içinde acaba hangisi bebeğime uygun olur diye düşünüyorsanız, bebek bezi satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli noktayı size aktaralım.



Birinci soru: Bebeğiniz kız mı erkek mi?

Burada bebeğinizin kız mı erkek m olduğu önemli olmaktadır. Satılan çoğu bebek bezinin üstünde kız veya erkek yazdığını göreceksiniz. Bunun sebebine gelirsek; kız ya da erkek bebeğin çişinin yayıldığı bölge farklılık gösterdiğinden dolayı bez üreticileri, bezin o kısmının emiciliğini arttırırlar. Böylece sizin bebeğinizin genital bölgesi kuru kalmaktadır.

İkinci soru: Bebeğiniz kaç kilo?

Bez seçerken bebeğin ayı değil, kilosu {çok önemlidir-önem kazanmaktadır}. Kilosunun altında ya da üstünde olması, bezin sızdırması ve bebeği rahatsız etmesi demektir. Bildiğiniz üzere aynı ayda olan bebek ler aynı kiloda olamaz. Doğum kiloları bile farklıdır; kimi 2.500 gr doğar bazısı 4.000 gram. Bundan dolayı bebeğinizin kilosuna uygun bezleri tercih etmelisiniz. Marketlerde yeni doğandan başlayarak bebeğinizin tuvalet eğitimi aldığı döneme kadarki kilosuna göre (2-28 kilo arası) yaklaşık olarak 6 ayrı bebek bezi boyu olduğunu belirtelim. Bu bez paketinin üzerinde {mutlakakesinlkle} ne kilodaki bebeğe kullanılacağı yazar.

Üçüncü soru: Bez hijyenik mi?:

Bebeklerin bez bölgesi mikroplara olduğundan dolayı temizlik önemlidir. Temizliğinden emin olmak için öncelikle paketli ürünleri tercih etmelisiniz. Çünkü taşıma sırasında ve satın alınmayı beklerken kirlenmezler. Açıkta satılan bezlerin temizliğinden asla emin olunamaz. 2. önemli nokta, bilindik ve güvenilir markaları tercih etmeniz gerekir. Bu markalar, bebek bezinin temizliği konusunda da hassastırlar.


Dördüncü soru: Bezin emiş gücü nasıl?

Bezin emiş gücü bebeğinizin daha fazla uzun süre kuru kalmasını sağlayacağı gibi, aynı zamanda sizin de daha uzun sürede bez değiştirmeniz anlamına gelir. Bu bakımdan hem sağlıklı hem ekonomik bir tercihtir.

Çünkü bebeğinizde pişik oluşmasını engellendiği gibi, daha az bez kullanacağınızdan daha az para harcamış olursunuz. Emiş gücünü anlamak için ya çeşitli markaları markaları kullanarak kıyaslamanız ya da diğer annelerin tecrübelerini göz önüne almanız gerekir.

Beşinci soru: Bebek bezi hava aldırıyor mu?

Bezin hava aldırması, cilt tahrişini önleyen en önemli faktörlerden biri. Hava almayan genital bölgede oluşan sıcaklık ve nem nedeniyle tahrişler oluştuğu gibi, cildinde sorun çıkaracak zararlı bakterilerin üremesine de hazırlayacaktır.

Altıncı soru: Bez ergonomik midir?

Bebeğin kilosuna ve boyuna uygun olarak üretilen bezlerde hem bebek rahat ediyor hem de sızma gibi küçük kazaların önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca bu ana kural yan bantlar için de geçerlidir. Ergonomik olmayan yan bantlar, bezin ya sıkı ya da gevşek kalmasına yol açıyor. Ayrıca bantların hemen bozulmaması gerektiğini de hatırlatalım. Kontrol için birkaç kere açıp kapatmak durumunda kaldığımızda, kaliteli bant yeniden yapışıyor, Kalitesizler ise yapışmamaktadır.

Gün geçtikçe annelerin sıkça bez alışverişlerini internet üzerinden yaptıklarını gözlemlemekteyiz. İntermerkez sitesinden bebek bezi çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Bu konu ile ilgili benzer bilgilere bebek bezi blogundan ulaşmanız mümkündür... sıkça merak edilen bebek bezi fiyatları konusuna da intermerkez.com sitesinden ulaşmanız mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder